Demirdöküm Neva

YILDA EN AZ BİR DEFA KOMBİ BAKIMI YAPTIRMANIZ İHTİYAÇ DEĞİL ZORUNLULUKTUR

Demirdöküm Neva Hata Kodları

Neva HK 24 – Neva HK 28 model kombilerde geçerlidir.

F01 Arızası Aşırı ısınma sorunu

Tesisat su sıcaklığının 98° üzerine çıktığını belirten bir arıza kodudur. Cihaz bu durumda bloke olur ve çalışmaz. Ekranda da F01 Arızasının yanı sıra “reset” yazısı da yer alır. Bu durumda cihazı resetlemeniz gerekir. Resetleme uygulamasından sonra da sonuç değişmiyorsa (kombi petek konumunda ise) petek vanalarına bakın, kapalı ise açın. En az 3 petek vanası mutlaka açık olsun. Sonuç değişmiyorsa servis yardımı alın. Bu gibi durumlarda; kalorifer filtresinin tıkanması, üç yollu vananın ortada kalması ya da konum değiştirmesi, pompanın sıkışması, tesisatın tıkanması, ana eşanjörün kireçlenmesi veya tıkanması durumları söz konusu olabilmektedir. Tespit için Seybomak Kombi Servisi ile görüşerek yardım alın.

F02 Arızası Kullanım suyu sensör problemi

Neva kombide bu hata kodu yer aldığı zaman kombiden sıcak su alamazsınız. Kombide sıcak su için görev alan parçalardan biri olan sensörün arızalı olduğunu anlatan hata kodudur. Parça değişim işlemi gerekebilir. Sensör kablolarında kopma-kısa devre durumu veya borularda nemlenme durumu söz konusu olabilir. Bu sebeple de yardımları Seybomak Kombi Servisi’nden almalısınız.

F03 Arızası Tesisat devresi gidiş sensör problemi

Neva kombi içinde bulunan kaloriferler için çalışmakta olan sensörde sorun olduğu zaman Neva kombide bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu durum karşısında peteklerinizde ısınma durumu olmaz veya az ısıtır. Genelde kış aylarında karşılaşılan bir arıza kodudur. Kalorifer sensörünün yanı sıra, kablolarda kısa devre-kopma, borularda nemlenme olduğunda da bu sorun yaşanabilir. Bu gibi durumlarda uzman yardımı almanız gerekir.

F04 Arızası İyonizasyon-ateşleme problemi

Neva kombide ateşleme veya alev algılamama sorunu olduğunda ekranda bu hata kodu ile birlikte “reset” yazısı da belirir. Bu durumda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalı ve gaz olduğundan emin olmalısınız. Daha sonrasında Neva kombiyi maksimum 3 kez resetlemelisiniz. Bu uygulamalardan sonra da sonuç aynı ise ateşleme sisteminde sorun var demektir. Bu durumda; elektronik kart, gaz armatörü, iyonizasyon ateşleme elektrodu gibi parçalarda sorun olabilir. Servis yardımı almanız gerekmektedir. uzman Seybomak Kombi Servisi ile görüşebilirsiniz.

F05 Arızası Hava akış sorunu

Neva model kombilerde prosestat sorunu olarak da adlandırabileceğimiz arıza kodudur. Yalnız hava akış sorunlarında tek sebep prosestat değildir. Bu parçanın yanı sıra anakart veya fan gibi parçalarda da sorun olabilmektedir. Arıza durumu yerinde görülür ve yerinde tespit yapılır ise sorunun sebebi bulunur ve gereken çözümleme yapılarak sorun giderilir.

F06 Arızası Tesisat devresi dönüş sensör sorunu

Tesisat dönüş sensöründe, kablolarda veya sensör borularında sorun olduğunda ekranda bu hata kodu yer alır. Bu arıza durumunda teknik açıdan tespitlerin yerinde yapılması gerekir. Seybomak Kombi Servisi’nden yardım almalısınız.

F07 Arızası Gaz valfi geri besleme sorunu

Gaz valfi geri besleme sorunu yaşandığında cihazda genelde ateşleme sorunu yaşanır. Bu arıza durumunda kullanıcı olarak cihazı resetlemelisiniz. Ekranda “reset” yazısı da belirecektir. Resetleme işleminden sonra da sorun düzelmez ise Seybomak Kombi Servisi yardımı almalısınız.

F08 Arızası Gidiş suyu sensöründe aşırı sıcaklık sorunu

Kalorifer gidiş suyu sensör sıcaklığının 95° üzerine çıktığını belirten arıza kodudur. Bir süre kadar beklemeli sorunda düzelme olmaz ise resetleme işlemi yapılmalıdır. Yine de sonuç alınamıyor ise Seybomak Kombi Servisi yardımı alınmalıdır.

F09 Arızası Hava akış anahtarı kısa devre sorunu demektir.

Neva kombinin çalışmaya başlamasından sonra hava akış anahtarının kapalı olması veya anakart ile hava akış anahtarı arasındaki kablolarda kısa devre durumu olması halinde ekranda bu hata kodu yer alır. Müdahale ve çözüm için mutlaka Seybomak Kombi Servisi yardımı almalısınız.

F10 Arızası Tesisat devresi su basınç sorunu

Neva model kombilerde düşük veya yüksek su basınç sorunlarında ekranda beliren hata kodudur. Bu durumda önce su basıncını kontrol edin. Basınç eğer 1 barın altında ise Neva kombinin sağ alt kısmında yer alan siyah doldurma musluğu ile kombiye su basın. 1,5 bar değerine geldiğinde su basma işlemini durdurun, doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatmayı unutmayın. Neva kombi su basıncı 2,5 veya 3 bar üzerinde ise en yakın petek havasını alarak basıncı düşürün. Sorun düzelecektir. Düzelme olmazsa resetleme işlemi yapabilirsiniz.

F11 Arızası Sirkülasyon sorunu

Tesisat gidiş ve tesisat dönüş sıcaklığı arasındaki ısı farkının 40°C olduğunu belirtir. Bu arıza durumunda tesisat vanalarının açık olduğundan ve petek vanalarının açık olduğundan emin olunmalıdır. Gereken kontrollerden sonra da sonuç değişmiyorsa birkaç resetleme işlemi yapılmalı. Yine de sonuç aynı ise mutlaka uzman Seybomak Kombi Servisi’nden yardım alınmalıdır.

F12 Arızası Düşük voltaj sorunu

Neva model kombiye gelen voltajın 165 V ın altında olduğunu belirten arıza kodudur. Bu durumda bir süre kadar voltajın düzelmesini beklemelisiniz. Cihaz bu aşamada otomatik resetlenecektir. Uzun süre bekleme sonucunda sonuç değişmiyorsa eğer bu durumda Seybomak Kombi Servisi yardımı alınmalıdır. Neva kombilerde düşük voltaj sorununda genelde anakart arızası ile karşılaşılmaktadır. Anakart voltaj sebebi ile yanmış veya hasar görmüş olabilir. Anakarta müdahale edilerek sorun çözümlenir fakat voltaj sebebi ile aynı sorun tekrar edeceğinden KOMBİ REGÜLATÖRÜ kullanmanız tavsiye edilir. Aksi halde yeniden voltaj sorunu yaşandığında müdahale edilen anakart garantiye girmez ve çözüm için yeniden ücret ödemek durumunda kalırsınız.

F13 Arızası Tesisat devresi sensörleri ters veya takılmamış

20 saniye boyunca tesisat dönüş suyu sıcaklığı, gidiş suyu sıcaklığından 7°C kadar fazla olursa ekranda bu hata kodu yer alır. Bu durumda tesisat devresindeki sensörler ya ters bağlanmıştır ya da takılmamıştır. Çözüm için mutlaka uzman yardımı almalı, cihaza müdahalede bulunmamalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sayfamızı beğendiniz mi? Bize destek olabilirsiniz.

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
WhatsApp chat