Ariston Clas Evo

YILDA EN AZ BİR DEFA KOMBİ BAKIMI YAPTIRMANIZ İHTİYAÇ DEĞİL ZORUNLULUKTUR

Ariston Clas Evo Hata Kodları 24 FF/28 FF hermetik, Clas Evo 24 CF

101 Arızası Aşırı sıcaklık sorunu.

 Genelde sıkça karşılaştığımız arıza kodlarından biri olmaktadır. Cihaz içindeki su sıcaklığının en yüksek değeri de aştığını belirtir. Bu durum birçok sebeple yaşanabilir. Kombi altındaki özellikle de kalorifer sistemine ait olan vanaların kapalı olması, petek vanalarının kapalı olması gibi durumlarda yaşanabilir. Seybomak kombi servis öncesi vanaları kontrol ederek kapalı olanları açabilir, özellikle de konut içinde en az 3 kaloriferi kullanabilirsiniz. Vanaları kontrol ettikten sonra kombiye reset atmanız gerekir. Panelde yer alan “Reset” düğmesine basarak cihaza reset atabilirsiniz. Resetleme sonrasında arıza düzelmezse eğer; ana eşanjör, pompa, üç yollu vana gibi parçalar arızalı olabilir. Tesisat tıkalı veya filtrede (kalorifer dönüş borusu içindeki filtrede) tıkanıklık olabilir. Arıza tespit ve onarımı için seybomak kombi servisi aramanız gerekmektedir.

103-104-105-106-107-108 Arızası Yetersiz dolaşım sorunu.

 Bu arıza kodlarından biri ekranda belirdi ise öncelikle panel solunda yer alan basınç göstergesine bakmalısınız. Basınç göstergesi ibresi eğer 1 barın altında duruyor ise tesisata su basmanız gerekir. Ariston Clas Evo model kombinin sağ altında monteli olan mavi renkte, çiçek şeklindeki doldurma musluğunu önce yavaşça aşağı doğru çekmeli daha sonra sola çevirerek basınç göstergesi 1,5 i gösterene kadar su basmalısınız. İşlem sonrasında doldurma musluğunu açık bırakmayın. Uygulamadan sonra arıza düzelir ancak düzelme olmaz ise “Reset” düğmesine basabilir ve kombiyi resetleyebilirsiniz. Resetleme sonrası da arızada düzelme durumu olmaz ise su dolaşımı sağlanmıyor demektir. Yani tesisat içinde su olmasına karşın dolaşım sağlanmıyordur. Bu durumda; ana eşanjörde, pompada sorun olabilir. Kalorifer filtresi tıkanmış olabilir ya da tesisat tıkalı olabilir. Arızanın teşhis edilerek çözümlenmesi için mutlaka uzman yardımı alın.

305-306-307 Arızası P.C.B problemi.

 Yani elektronik kart arızası olarak adlandırabiliriz. Bu gibi arıza durumlarında kullanıcı olarak dilerseniz seybomak kombi servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Panel üzerinde yer alan “Reset” düğmesine basarsanız eğer cihazı resetlemiş olursunuz. Arıza durumu düzelmezse eğer işlemi birkaç kez daha uygulayabilirsiniz. Yine bir sonuç alamadıysanız eğer bu durumda Ariston Seybomak kombi servisi’ni aramanız gerekir. Anakart arızalı ise tamiri ya da değişimi ile sorun çözümlenebilir. Bu yüzden işi uzmanına bırakmanız şarttır.

501 Arızası Alev yokluğu sorunu.

 Ateşleme problemi olarak bilinen arıza kodudur. Teknik açıdan en sık yaşanan arıza durumlarından biridir. Brülörde yanma olmadığı zaman bu sorun yaşanır. Bu durumda kombinize gaz gelip gelmediğine bakabilirsiniz. Kombiye gaz geldiğinden emin olmanız gerekmektedir. Gaz vanaları açık ve kombiye gaz gelmekte ise “Reset” butonuna basarak kombiye birkaç defa reset atmalısınız. Resetleme işlemi sonucunda arıza durumu devam etmekte ise; iyonizasyon ve ateşleme elektrotlarında, gaz armatöründe veya elektronik kartta problem olabilir. Arızanın kesin teşhis edilmesi ve onarılması için uzman yardımı almanız gerekmektedir.

601 Arızası Egzos dumanı tahliye sorunu (yalnızca bacalı kombilerde).

 Sadece bacalı model Clas Evo kombilerde karşılaşılan arıza kodudur. Hava akış arızası olarak adlandırabiliriz. Bu gibi arıza durumlarında; baca çekmiyor olabilir, baca tıkanmış olabilir ya da baca sensöründe sorun olabilir. Arızanın teşhis edilerek onarılması açısından uzman desteği almanız gerekmektedir. Bu konuda kullanıcı olarak yapabileceğiniz bir işlem ya da müdahale bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sayfamızı beğendiniz mi? Bize destek olabilirsiniz.

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram
WhatsApp chat